Nya-Köksluckor.se

Se alla våra köksluckor!

Mälarkök Logotyp

Hitta fler modeller och boka in ett kostnadsfritt hembesök med en av våra köksexperter direkt hos oss på Mälarkök!

Kalkylator

1. Välj produkter nedan
2. Fyll i antal för att se ditt pris
3. Fyll i alla uppgifter och skicka in intresseanmälan så kontaktar vi dig för kostnadsfri offert, läs mer.
Köksluckor st
Högskåp st
Lådfront st
Grytfront st
Total
Namn
Efternamn
Adress
Post nr
Ort
Tel
E-post
 

Köksluckor i trä

Det är nånting speciellt med möbler och luckor tillverkade i gammalt hederligt trä. Förutom att de har en mycket god hållbarhet skänker de också en varm och jordnära stämning till köket. Oregelbundenheten i träets mönster ger köket en levande känsla, fjärran från den lite sterila känsla enfärgade köksluckor kan orsaka.

De kanske inte passar i alla hus eller lägenheter; om köket i övrigt är mest baserat på metall och andra icke-organiska resultat kanske de sticker ut väl mycket (eller så fungerar de som komplement; det beror på en mängd olika faktorer). Om du har råd, och de passar ditt kök, så är köksluckor i trä det naturliga valet, på mer än ett sätt. Naturmaterial som trä är ju oftast att föredra ur ekologisk synvinkel.

Träluckor finns i många olika träslag och utföranden. Klassisk allmoge och modern design, Al, ek, björk och flera andra träslag. Målade eller omålade, och så vidare. Valfriheten är stor, och att hitta det träslag och den stil som passar ditt kök är kanske inte det lättaste. Men när du väl bestämt dig så finns det egentligen ingenting som slår riktiga fina träluckor i köket. Vare sig när det gäller kvalitet eller utseende. Ytterligare en fördel med köksluckor i trä är att de, när de blivit lite skamfilade efter ett antal år, lätt kan slipas och lackeras om och på så sätt bli som nya igen. Eller varför inte måla dem?

Kom också i håg att trä är organiskt och levande. Till exempel att det kan svälla eller krympa i hop lite beroende på årstid och väder. Detta är viktigt att hålla i åtanke om du tänker montera och mäta luckorna själv. Men just träluckor ska man nog akta sig för att montera själv, om man inte vet precis vad man gör.