Nya-Köksluckor.se

Se alla våra köksluckor!

Mälarkök Logotyp

Hitta fler modeller och boka in ett kostnadsfritt hembesök med en av våra köksexperter direkt hos oss på Mälarkök!

Kalkylator

1. Välj produkter nedan
2. Fyll i antal för att se ditt pris
3. Fyll i alla uppgifter och skicka in intresseanmälan så kontaktar vi dig för kostnadsfri offert, läs mer.
Köksluckor st
Högskåp st
Lådfront st
Grytfront st
Total
Namn
Efternamn
Adress
Post nr
Ort
Tel
E-post
 

Köksluckor i Laminat

Om man inte tycker att det är värt det med köksluckor i riktigt solitt trä, så är köksluckor i laminat ett populärt alternativ. Laminat tillverkas av att lager av olika sorters papper pressas samman under högt tryck och värme. Resultatet blir ett härdigt, blankt skinande, material, som kan få många utseenden. Det är dessutom mycket lätt att rengöra, vilket naturträ inte alltid är. För exempelvis en barnfamilj kan det vara ett nog så gott skäl att välja laminatluckor över diton i trä. Slitstyrkan, och det faktum att laminat till skillnad från träl inte ändrar färg efter några år, är andra skäl till att välja dem över träluckor. Att de dessutom är billigare är gör inte saken sämre.

Laminat tillverkas i många olika utseenden, allt från klassiska vita köksluckor till varianter med träimitationsutseende. Träimitationerna kanske inte riktigt kan mäta sig med riktigt trä; men många tycker att det ser bra ut på sitt sätt. Andra mönster förekommer också, liksom givetvis enfärgat. Bäst resultat får du om du specialbeställer dina laminatluckor, med det mönster och den utformning du vill ha. Det stora antalet möjligheter laminat ger gör att bara din fantasi sätter gränserna för hur dina köksluckor ska se ut.

En nackdel med en del laminatluckor är att det kan vara problem att lackera om dem, eller måla om dem. En trälucka är enkel att slipa, och sedan lackera om så att den blir som ny. Eller måla om i en annan färg om man vill ha lite omväxling. Det är, tyvärr, ett problem för många laminatluckor. Så ha det i åtanke när du köper luckor. Är möjligheten att i framtiden måla om köksluckorna viktig för dig, så kanske inte laminat är vad du vill ha. Men är däremot rengöringsmöjligheter och slitstyrka viktigt, så är laminat nog det bättre alternativet.